Bromfiets rijles

Bromfiets rijschool Jalmer Smits

Eindelijk mag je op een scooter, bromfiets of snorfiets gaan rijden! Een langgekoesterde wens om mee te kunnen doen aan een spannende wereld, of gewoon hard nodig vanwege school of werk. Dus moet er een bromfietsrijbewijs gehaald worden. Bromfiets rijschool Jalmer Smits te Moergestel staat bekend om zijn kwaliteit en hoog slagingspercentage!

De snelheid van deze gemotoriseerde voertuigen maakt dat je ook sneller risico’s loopt. Uit veiligheid voor jezelf, je passagier en de andere weggebruikers moet je eerst de regels van het spel beheersen. Daarom moet je eerst een bromfietsrijbewijs halen. Deze bestaat uit een deel theorie en een praktijkopleiding.

Haal je brommerrijbewijs bij Rijschool Jalmer Smits, omdat

  • wij kwaliteit bieden
  • wij een goed slagingspercentage van 86% – 90% hebben
  • je bij ons zeer voordelig pakket hebt
  • wij de scooter / bromfiets rijlessen goedkoop aanbieden
  • je altijd van dezelfde instructeur les krijgt
  • je kunt lessen op tijden die jou uitkomen
  • er in principe geen wachttijden zijn

Je hebt gekozen om rijlessen voor de bromfiets/scooter te volgen bij Rijschool Moergestel. Hoe gaat het nu verder?

Theorie bromfietsrijbewijs

Wanneer je scooter, bromfiets of snorfiets wilt gaan rijden moet je in het bezit zijn van een bromfiets theoriecertificaat , met uitzondering van rijbewijshouders. Vanaf 15½  jaar kun je een theorie-examen afleggen bij het CBR om in het bezit te komen van het bromfietsrijbewijs. Je kunt dit theorie-examen aanvragen op de site: cbr.nl of Rijschool Jalmer Smits kan dit voor je aanvragen. Pas als het theorie-examen gehaald is, mag je op je 16e jaar aan de praktijklessen en het praktijkexamen beginnen.

Praktijk

Je bent 16 jaar en in het bezit van een theoriecertificaat. Je kunt nu starten met je praktijkopleiding. Het praktijkgedeelte start bij de rijschool in Moergestel. Er zal vooral geoefend worden in de omgeving Berkel-Enschot, Oisterwijk en Tilburg. Het praktijkgedeelte voor de bromfiets bestaat minimaal uit 4 uur bromfietsrijles en een bromfiets praktijkexamen. Wanneer je bij rijschool Jalmer Smits je opleiding hebt afgerond en je bent geslaagd voor het bromfietsexamen mag je naar het gemeentehuis voor het felbegeerde roze kaartje!

Het praktijkexamen voor de bromfiets komt naast het al verplichte theorie-examen voor brom- en snorfietsers. De brom- en snorfietsers (tweewielig) krijgen aparte praktijkexamens. Het examen begint bij het CBR te Berkel-Enschot en duurt driekwartier waarvan je ± een half uur rijdt. De bromfietser wordt vooral beoordeeld op gevaarherkenning, verkeersattitude en voertuigvaardigheid (evenwicht). Ook hier geldt: wanneer je bij Rijschool Moergestel je opleiding hebt afgerond en je bent geslaagd voor het bromfietsexamen mag je naar het gemeentehuis voor het felbegeerde roze kaartje!