Motorscooter rijles

Motorscooter rijles bij Jalmer Smits
Motorrijden is een leuke hobby en kan zeer praktisch zijn, denk maar aan de steeds toenemende files in ons land. Toch is motorrijden niet voor iedereen weggelegd. Gewoon omdat je het niet leuk vindt of dat het je te veel tijd of moeite kost. De motorscooter is een perfect alternatief! Kijk maar naar al die motorscooters die rijden in de Mediterrane landen en grote steden. Rijden op een motorscooter is praktisch, comfortabel en kosten-efficiënt.

Een motorscooter rijbewijs is makkelijker te halen dan een motorrijbewijs omdat je niet hoeft te schakelen. Je krijgt dan ook een motorrijbewijs met een aantekening ‘automaat’.

Kortom, een goed alternatief voor de auto wat gelijk een nieuwe hobby kan worden!

Wat is nou precies een motorscooter?
Ook een motorscooter is een scooter. Oftewel, een motorfiets zonder versnellingen (automaat) die gebruik maakt van een V-snaar en variateur in een afgesloten systeem. Dat betekent dat de die onderhoud gevoelige ketting verleden tijd is. Dus ook niet meer 6 keer schakelen voor je op de 120km/u zit. Lekker genieten van de omgeving en meer aandacht voor het verkeer. Daar komt bij dat de motorscooter vaak veel opbergruimte biedt voor helm slot en ander klein materiaal.

Het grote verschil tussen een 25 of 45km scooter en een motorscooter is de cilinderinhoud van het motorblok of in het geval van een elektrische motorscooter, het vermogen.

  1. Wanneer een scooter met een benzinemotor meer dan 50cc cilinderinhoud heeft, dan is het een motorscooter
  2. Wanneer een elektrische scooter meer dan 4kW vermogen heeft of een constructiesnelheid die boven de 45km per uur ligt, dan is het officieel een motorscooter

Voor een motorscooter is een motorscooter rijbewijs nodig. In principe is een motorrijbewijs voldoende.