Theorie examen autorijbewijs

Voordat je op kunt voor je autorijbewijs – praktijkexamen moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat. Deelnemen aan het theorie examen kan vanaf 16 jaar. Het reserveren van de examendatum kan al enkele maanden daarvoor. Om praktijkexamen te kunnen doen moet je geslaagd zijn voor het theorie examen. Het resultaat van het examen is anderhalf jaar geldig. Als je in het jaar voor de start van “2toDrive” bent geslaagd voor het theorie examen, wordt de geldigheid automatisch verlengd van 1 naar 1,5 jaar.

Het theorie-examen bestaat uit twee onderdelen:

  • Eén onderdeel bevat 25 vragen over gevaarherkenning.
  • Het tweede onderdeel bevat 40 vragen, waarvan 30 over verkeersregels en 10 over verkeersinzicht.

Om je goed te kunnen voorbereiden op dit examen zijn er bij Rijschool Jalmer Smits theoriemiddelen te verkrijgen. Ook is het mogelijk om op afspraak theorieles te volgen. Je kunt je zelfstandig opgeven op de site van het CBR voor een theorie-examen. Rijschool Jalmer Smits kan het theorie-examen ook voor je aanvragen.

Theorie-examen aanvragen

Het theorie-examen personenauto kun jezelf aanvragen op de site van het CBR, kosten €33,50.
Rijschool Moergestel kan het theorie-examen personenauto ook voor je aanvragen, kosten €34,50

Theorie-examen individueel (mondeling)

Theorie-examen individueel mag je aan deelnemen wanneer er een klassikale cursus gevolgd is en er speciale redenen zijn waarom je niet klassikaal theorie examen kan doen. Het individuele theorie- examen wordt altijd via Rijschool Jalmer Smits aangevraagd. Kosten €85,-